Gullsmed Svein Strande AS ble etablert i 1989. Svein Strande begynte i lære i 1966 hos sin onkel, Gullsmedmester Eilert Aasen, som var eier av Gullsmedfirma Endre Aasens Eftf, etablert i 1904. Han overtok firmaet i 1969, og drev det med dette firmanavnet til 1989, da firmaet flyttet fra ”kinobygget”, til Storgata 27, midt i Molde sentrum, og firmanavnet ble da endret til Gullsmed Svein Strande AS.

 

Dagens daglige leder, Gullsmedmester Svein Arild Strande, er utdannet gullsmed fra Plusskolen i Fredrikstad, videre utdannelse hos Gullsmedfirma Sigurd Homstvedt i Bergen hvor han tok fatterbrev, og var senere hos Gullsmedfirma E. Christophersen i Sandnes, hvor han utdannet seg som sisselør av glatte ringer. Både far og sønn er begge Gullsmedmestre.

Som håndtverkere, fagutdannede Gullsmedmestre, er vi opptatt av at våre kunder får kjøpt varer som vi kan stå inne for. Salg av smykker, perler, diamanter er en tillitssak!

 

Vi har valgt å være en kjedeuavhengig gullsmedforretning. Dette fordi vi selv vil velge vårt vareutvalg og kvalitet på våre varer. Vårt vareutvalg har en spennvidde fra det aller siste i motebildet, til det klassiske og eksklusive. I vårt varesortiment, har vi trendsettende leverandører som Ole Lynggaard Copenhagen, danske Susanne Friis Bjørner, italienske Pesavento, tyske Quinn og Rivoir og den norske emaljeringsbedriften Opro Produkter som leverer ordener til bl.a. kongehuset. Bunadsølv fra Sylvsmidja, samt egne modeller av søljer og 17. mai sløyfe til Romsdalsbunaden, og sølvbestikk fra ledende sølvvarefabrikker som Th. Marthinsen Sølvvarefabrikk og Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvarefabrikk.

Vi reparerer smykker, tilpasser, omarbeider, nyarbeider, graverer, sisselerer, treing av perle/steinkjeder, takserer smykker til forsikringstakst, og annet gullsmedfagarbeid på eget verksted. Barnebestikk kjøpt hos oss graveres på samme dag. Vi smelter om ditt gamle gull til nye forlovelse / gifteringer.

 

Hjertelig velkommen til et besøk i vår butikk i Storgata 27 i Molde.